VESTI

07.09.2017

Tradicionalno druženje sa kupcima iz Bosne i Hercegovine

Nakon susreta 2013. i 2015, početkom septembra u trodnevnu posetu Metalcu došli su poslovni partneri iz BiH. Reč je o partnerima Metalac posuđa i Trejda, ali i kupcima Metalac bojlera i inka, sa kojima tradicionalno sarađujemo. Sveukupno oko četrdeset gostiju iz Tržnice, Unitehne, Zeusa, As Marketa, Fisa, Alternativne televizije iz Banja Luke, Onogošta iz Sokolca, Budućnosti iz Ugljevika, Nere iz Bratunca, ali i partnera iz Trebinja i Zvornika.

Susreti su počeli komercijalnim sastancima, da bi nakon zajedničkog obilaska svih proizvodnih pogona i prezentacije i degustacije specijaliteta, uspešan radni dan u Metalcu završili svečanom večerom u opuštenoj atmosferi u restoranu Norveška kuća. Drugog dana posete za goste je organizovan obilazak fruškogorskih manastira Krušedol i Hopovo, zatim obilazak Vinarije Kovačević i Sremskih Karlovaca, sa ručkom u salašu Stojšić.

20.05.2017

Zakuvaj svoj dizajn

Krajem 2016. godine na facebook konkursu "Zakuvaj svoj dizajn" pristiglo je rekordnih 900 radova, među kojima su izabrana tri koja su premijerno predstavljena na sajmu u Frankfurtu u februaru tekuće godine.

Ovo je peti konkurs organizovan i promovisan kroz facebook stranicu Metalac posuđa, na kom se prikupljaju ideje za nove dekore. Prvo mesto osvojio je dekor "happy hearts" čiji je autor Jelena Veselinović iz Beograda i upravo ovaj dekor ušao je u redovnu proizvodnju u maju mesecu tekuće godine, i već se nalazi na policama u prodaji.

27.02.2017

Ambiente - Frankfurt

Najveći sajam robe široke potrošnje „Ambiente fair Frankfurt“ 2017. trajao je pet dana, od 10. do 14. Februara. Prema zvaničnoj statistici svi prameti su nešto bolji nego prethodne godine: 4.500 izlagača iz 96 zemalja i  preko 140 000 posetilaca iz 154 zemlje. Sajamske izložbe odvijale su se u 27 izložbenih hala na 308 000 m2. Tokom pet dana trajanja sajma predstavljeni su trendovi i inovacije za narednih godinu dana.

Osim Nemaca u top 10 nacija medju posetiocima bili su biznismeni iz Italije, Kine, Francuske, USA, Španije, Velike Britanije, Holandije, Švajcarske, Južne Koreje I Turske. Zabeležen je značajan rast posetilaca iz Kanade, Australije, Rusije, Ujedinjenih arapskih emirata, Brazila... Metalac posuđe je nastupalo 35. put, a osmi put u Hali 3.0. u kojoj se uglavnom nalaze proizvođači posuđa i pratećih elemenata. I ove godine potvrđena je izvrsna reputaciju u poslovnom svetu, koja će za rezultat imati kvalitetne aranžmane za 2017. i 2018. Na desetine obavljenih razgovora sa tradicionalnim i potencijalno novim partnerima iz regiona, Evrope, Rusije... i njihovo zadovoljstvo predstavljenom novom kolekcijom posuđa pokazali su inače očiglednu stvar da je Metalac, uz asutrijske proizvođače, neprikosnoven u proizvodnji i ponudi emajliranog posuđa – ne samo kvalitetom već i inovaticnošću, dizajnom i ukupnim poslovnim odnosom.

Ovoga puta predstavljeno je 25 novih linija. U kategoriji nelepljivih premaza prvi put je predstavljena nova linija Professional namenjena HORECA korisnicima, a kao rezultat višemesečnog razvoja izložen je i novi ekspres lonac u kome je zahvaljujući staklenom displeju moguće pratiti kuvanje pod pritiskom uz još značajniju uštedu vremena i energije.

Na Metalčevom štandu poseban kutak bio je posvećen kreacijama pobednika konkursa  »Nove uspomene« i pobednicima Facebook-konkursa, koji donose inovativan, svež i neobičan pristup emajliranom posuđu što su posetioci sajma u Frankfurtu umeli da cene. Direktor Metalac-posuđa Aleksandar Marković je već sada siguran da našem lideru u ovoj oblasti predstoje zanimljivi veliki poslovi, od kojih će o nekima moći da govori tek za nekoliko meseci.

Inače, za neke od tradicionalnih partnera bilo je veoma značajno što su i ovog puta imali priliku da vide predsednika Kompanije Dragoljuba Vukadinovića i generalnog direktora Petrašina Jakovljevića. Osim domaćina iz Gornjeg Milanovca, u istoj ulozi su se našli i direktor Metalčevog preduzeća u Moskvi, kao i zastupnici za makedonsko i slovenačno tržište, sa kojima Metalac saradjuje dugi niz godina. 

27.01.2017

Posetite nas na Sajmu Ambiente u Frankfurtu

Biće nam zadovoljstvo da nas posetite od 10. do 14. Februara 2017. na štandu 3.0 H73 najvećeg sajma robe široke potrošnje “Ambiente” u Frankfurtu.

Predstavićemo oko 25 novih linija raznovrsnog posuđa, od klasičnih emajliranih, do savremenih alumijumskih izrađenih u skladu sa najnovijim proizvodnim trendovima.U kategoriji nelepljivih premaza predstvićemo profi lliniju namenjenu HORECA korisnicima, a kao rezultat višegodišnjeg razvoja izložićemo i novi ekspres lonac u kome je zahvaljujući staklenom displeju moguće pratiti kuvanje pod pritiskom uz još značajniju uštedu vremena i energije.

Na Metalčevom štandu i ove godine poseban kutak posvećujemo kreacijama pobednika konkursa Nove uspomene i pobednicima facebook-konkursa, koji deonose inovativan, svež i neobičan pristup emajliranom posuđu.

20.06.2016

KITCHEN TV - Kada ukusi progovore

KITCHEN TV

U prisustvu brojnih novinara prošle nedelje je zvanično najavljen početak rada novog kanala posvećenog kulinarstvu - Kitchen TV, koji će pokrivati sve bivše jugoslovenske republike. Tim povodom, sredinom juna posetio nas je i Nenag Gladić, poznatiji kao Lepi Brka iz emisije Gastronomad. Gladić je odabrao posuđe u kojem će pripremati majstori kulinarstva iz regiona.

Početak snimanja novog TV serijala o kuvanju, u kome će se prvi put pred kamerama zajedno naći najpoznatiji srpski TV kuvar - Lepi Brka i legenda ovog posla Stevo Karapandža, počinje 22. juna, a emitovanje novih emisija od septembra.

15.06.2016

METALAC NAGRAĐEN 2 PUTA U 24 SATA

METALAC NAGRAĐEN 2 PUTA U 24 SATA

Posuđe Metalac okitilo se najpre 13. juna u hotelu Metropol nagradom "Superbrends Srbija", a nepunih 20 sati kasnije, direktoru fabrike Aleksandru Markoviću uručena je i nagrada "Moj izbor" u Skupštini grada Beograda – obe u kategoriji koja se odnosi na opremu za kuću. Zanimljivo je da je u oba proglašenja u najuži izbor ušao i mladji brat Metalac-Bojler. Za 16 članova žirija na čelu sa predsednikom ITM grupe Toplicom Spasojevićem, najvažniji kriterijumi za dobijanje statusa "Superbrend Srbija" bili su – prepoznatljivost i ugled, dugogodišnja doslednost i pouzdanost i korporativna odgovornost, odnosno odgovorno poslovanje. Za nagradu "Moj izbor" u organizaciji udruženja "Moja Srbija" i Privredne komore Beograda, presudili su glasovi više od 2000 potrošača, anketiranih licem u lice u Maxi objektima širom Srbije.

Nagradu "Moj izbor" dodelio je Svetozar krstić, izvršni direktor PKBG, a nagradu "Corporate Superbrends Serbia" Dr Jasmina Knežević, vlasnik privatne opšte bolnice Bel Medic. Od svih nagrada koje je tokom proteklih godina dobijao, nama je mnogo važnija potvrda da i posle skoro šest decenija ime Metalac predstavlja najveću vrednost palete proizvoda koji se u više miliona jedinica plasiraju na tržišta širom sveta. Kako je svojevremno o tome reako Dejan Šapić, autor publikacije "Volim brend-živim brend", od Metalca, kao krovnog brenda oni crpe snagu i ugled, koji je dosledno uspeo da izgradi. Pritom je iznenadjujuća razigranost ovog brenda, pod kojim je danas najveći broj Metalčevih preduzeća, proizvoda i prodajnih objekata i zadivljujući način kojim se svi proizvodi i usluge oslanjaju jedni na druge, a posebno na najjači i najstariji brend – Metalac posuđe.

26.04.2016

STUDIJA POTVRDILA ZDRAVSTVENU SUPERIORNOST

STUDIJA POTVRDILA ZDRAVSTVENU SUPERIORNOST EMAJLIRANOG POSUĐA

Ispitivanja su potvrdila da emajlirano posuđe za čuvanje hrane, Metalac, proizvedeno od materijala koji ne otpuštaju sastojke štetne po zdravlje ima visok kvalitet; izmerene vrednosti sadržaja jona teških metala, kao i ukupne migracije jona, su ispod vrednosti propisanih Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet, Službeni list SFRJ 26/83. i zahtevima EU propisa koji se odnose na kvalitet ove vrste posuđa.

Korišćenjem emajliranih posuda za čuvanje hrane ne postoji rizik od bilo kakvih štetnih posledica po zdravlje ljudi ili životnu sredinu – najvažniji je zaklučak istraživačkog tima kojim je rukovodila Dr Ljubinka Rajaković, profesor Analitičke hemije, na Katedri za analitičku hemiju i kontrolu kvaliteta Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na temu “Studija o kvalitetu emajliranog posuđa Metalac za čuvanje hrane”.

Studiju o kvalitetu - pdf dokumenat možete preuzeti sa sledećeg linka.

Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388