Duboki tiganj

Preuzmite PDF katalog
∅ cm. 26
H mm. 74


Da biste vaše posuđe sa nelepljivim premazom koristili duži niz godina, neophodno je pridržavati se sledećeg uputstva:

Pre prve upotrebe posudu oprati, osušiti, pa onda unutrašnju stranu posude premazati tankim slojem masti ili ulja.
Radi uštede energije i za postizanje optimalnih rezultata pri kuvanju i za dugotrajnost proizvoda kuvati samo na niskim i srednjim temperaturama.
Izbegavati zagrevanje posude na visokoj temperaturi, ukoliko je potrebna visoka temperatura posudu postepeno zagrevati.
Da bi nelepljivi premaz duže trajao, koristite drveni ili plastični pribor za mešanje jela.

NIKADA NE SEĆI HRANU (MESO) DIREKTNO U POSUDI!
Održavanje je lako i jednostavno, izbegavajte ribanje oštrim predmetima i abrazivnim sredstvima za čišćenje, već koristite blaga sredstva za pranje posuđa.
Ukoliko tokom upotrebe dođe do promene boje, prokuvati u posudi 1 šolju vode sa 1 supenom kašikom sirćeta cca 5 minuta. Zatim osušiti i unutrašnjost posude zamastiti kao kod prve upotrebe.

POSUĐE SA KERAMIČKIM PREMAZOM

Pre prve upotrebe posudu operite blagim rastvorom deterdženta, isperite i dobro osušite.
Za najbolje rezultate kuvanja i uštedu energije pre upotrebe posudu premažite tankim slojem jestivog ulja ili masti i pustite da se zagreje 1 minut pa dodajte namirnicu koju pripremate. Kuvajte na grejnoj ploči čiji prečnik odgovara prečniku dna posude. Ako kuvate na gas, podesite plamen da prekriva samo dno posude. Koristite umerene temperature.
Za duže trajanje posude važno je da je zagrevate postepeno i na umerenoj temperaturi.

Keramički premaz je otporan na visoke temperature, pa će kod zagrevanja ostati nepromenjen. Ipak nikada ne ostavljajte posudu bez nadzora na šporetu i postarajte se da hrana nikada ne zagori. Od pregorele hrane na posudi se mogu javiti tamne fleke, koje se lakše uočavaju na svetlijim nego na tamnijim premazima. Ukoliko je hrana jako zagorela, fleke će posle čišćenja zagorelih ostataka ostati na premazu, ali neće umanjiti upotrebnu vrednost i zdravstvenu ispravnost posude.

NE stavljajte posudu na pregrejanu grejnu ploču ili jak plamen. U slučaju da se posuda pregreje, sklonite je sa grejnog tela i pustite da se sama ohladi.

NE hladite posudu naglo jer može doći do oštećenja.

NE koristite metalni pribor i ne secite hranu u posudi. Preporučujemo drveni ili plastični pribor.

Ne stavljajte u rernu posude sa bakelitnim ručicama.

Za čišćenje i održavanje preporučujemo ručno pranje u toplom blagom rastvoru deterdženta uz korišćenje mekog sunđera.

NE preporučujemo pranje u mašini, jer agresivni deterdženti mogu smanjiti nelepljive osobine. Na ovaj način čuva se i priroda. To je mali napor za čistiji svet. Pre pranja sačekajte da se posuda ohladi. U slučaju da usled pregrevanja posude dođe do zagorevanja hrane, u posudu sipajte toplu vodu, pustite da malo odstoji i zatim sunđerom otklonite ostatke hrane.

NE koristite abrazivna sredstva i sunđer ojačan čeličnim vlaknima, jer će izgrebati i oštetiti nelepljivu površinu.

Za bezbedno rukovanje preporučujemo zaštitne rukavice ili krpu pri upotrebi posuđa. Savetujemo da ručice proizvoda u toku pripreme hrane budu okrenute ka unutrašnjoj strani šporeta.

NE držite zagrejanu posudu blizu dece i nikad je ne ostavljajte na pod, prekrivač ili nameštaj dok se sadržaj ne ohladi.

Postupajte ekološki, pre odlaganja na otpad, razdvojte pojedine delove, klasifikujte ih i odložite za reciklažu ili kao komunalni otpad prema važećim lokalnim propisima grada/opštine.