• Lonac za kuvanje na pari - 3l

Lonac za kuvanje na pari 3l

Preuzmite PDF katalog


∅ cm. 20
H mm 145
V lit . 3.0


PAŽLJIVO PROČITAJTE UPUTSTVO ZA UPOTREBU.

Lonac se sastoji iz spoljašnje posude od emajliranog čeličnog lima i unutrašnje posude izrađene od kvalitetnog inox lima. Između ove dve posude nalazi se međuprostor u koji se sipa voda koja omogućava kuvanje na pari.
Namenjen je za pripremanje raznih vrsta pudinga, kremova, filova, a preporučuje se za pripremu proizvoda od mleka u prahu.
Pre prve upotrebe lonac operite toplom vodom i deterdžentom za pranje posuđa, isperite i osušite.
Pre korišćenja lonca izvadite pisak i pažljivo u međuprostor sipajte 350 ml vode (za lonac zapremine 2 litra) ili 500-550ml vode (za lonac od 3 litra). Pisak vratite na svoje mesto, zatim dodajte u radnu posudu željeni materijal i lonac zagrevajte uz povremeno mešanje. Blago i konstantno pištanje upozorava Vas da je proces kuvanja u toku. U slučaju dužeg neprekidnog korišćenja lonca obavezno dolivajte vodu u međuprostor da ne bi sva voda isparila.
Posle svake upotrebe lonca vodu iz međuprostora prospite i pri svakom sledećem korišćenju sipajte novu količinu vode.

VAŽNA NAPOMENA
Nepravilnom upotrebom lonca, tj. BEZ VODE U MEĐUPROSTORU, može doći do pregrevanja posude i topljenja emajla što će izazvati trajna oštećenja i lonca i grejne ploče, posebno glas keramičke i indukcione, a za to proizvođač nije odgovoran.