• Tanjir

TanjirLAKO SE ČISTI I ODRŽAVA
Možete koristiti sva sredstva za čišćenje emajliranog posuđa, pa i sredstva sa abrazivnim materijalima. Ukoliko dođe do zagorevanja hrane, zagoreli sadržaj prelijte vodom i ostavite da omekša, da bi ga lakše odklonili, pa onda operite posudu. Nemojte čistiti posuđe agresivnim hemikalijama kao što su visoko koncentrisani rastvori sode ili kiselina. Nataloženi kamenac možete otkloniti rastvorom belog sirćeta i vode u odnosu 1:1.

POGODNO ZA KUVANJE NA SVIM GREJNIM TELIMA
Kod električnih štednjaka, radi uštede energije, savetujemo da koristite grejnu ploču koja ima isti prečnik kao dno posude. Pri kuvanju na plinskom štednjaku, podesite plamen da bude u okviru prečnika dna posude, na taj način se i posuđu produžava vek trajanja. Prilikom korišćenja keramičkih grejnih ploča, preporučujemo da dobro očistite posuđe i površinu grejne ploče.

ŠTA JOŠ TREBA ZNATI O EMAJLIRANOM POSUĐU
Pogodno je za sve izvore zagrevanja osim mikrotalasnih pećnica. Može se prati u mašinama za pranje posuđa, ali bakelitni elementi posle dužeg vremena mogu promeniti boju.Emajlirana površina omogućava čišćenje posuđa i abrazivnim materijalima. Velika tvrdoća površine omogućava korišćenje svih vrsta pribora.
Zdravstvena ispravnost emajliranog posuđa Metalac overena je od strane akreditovanih laboratorija i proizvođač je nosilac sertifikata ISO 9001 i ISO 14001.

Pre prve upotrebe posuđe oprati toplom vodom i deterdžentom za pranje posuđa, isprati i osušiti. Nemojte zagrevati praznu posudu jer usred pregrevanja može doći do topljenja emajla i oštećenja posude i grejnog tela. Ukoliko se prazna posuda pregreje, ne prelivajte je hladnom vodom jer može doći do otpucavanja emajla, sklonite je sa grejnog tela i pustite da se lagano ohladi. Preporučujemo da punite 2/3 zapremine posude radi lakšeg rukovanja prilikom spremanja hrane.
Bakelitne ručke nemojte izlagati direktnom plamenu i visokim temperaturama pećnica.
Stakleni ili emajlirani poklopac sa plastičnim držačem ili sa termokontrolorom nemojte stavljati u rernu.
Stakleni poklopac sa metalnim držačem nemojte izlagati naglim temperaturnim promenama.
U toku pripremanja hrane, ručice posude okrenite ka unutrašnjoj strani štednjaka. Vruću posudu nemojte spuštati na pod, prekrivač ili nameštaj dok se sadržaj ne ohladi.Koristite krpu ili platnene zaštitne rukavice prilikom upotrebe zagrejane posude.