• Lonac sa poklopcem

Lonac sa poklopcem

Preuzmite PDF katalog


∅ mm 240 320 380 380
H mm 180 222 300 356
V lit. 7.90 17.0 30.0 40.0


Inox Professional posuđe Metalac je proizvedeno od nerđajućeg čelika (CrNi 18/10), u skladu sa najvišim svetskim standardima, sa mogućnošću univerzalnog korišćenja. Specijalno je namenjeno profesionalcima, ali i svima koji žele rezultate pravog kuvara. Metalac posuđe je nosilac sertifikata ISO 9001 i ISO 14001, a zdravstvena ispravnost Professional posuđa overena je od strane akreditovanih laboratorija.

Sa inox posuđem Professional pripremate hranu na zdrav način:

• Kuvate bez vode i pržite bez masnoće
• Čuvate hranljive materije
• Čuvate ukus, boju i teksturu namirnica
• Čuvate zdravlje svoje porodice
• Nema isparenja i širenja mirisa u kuhinji
• Zahvaljujući akutermnom dnu, toplota pripremljenog jela se zadržava od 3 do 4 sata
• Akutermno višeslojno dno, debljine do 6 mm, izrađeno je od lakih metala, brzo prenosi energiju na zidove posude, što omogućava brže pripremanje hrane i značajnu uštedu energije i do 70% , zahvaljujući korišćenju niskih temperatura za pripremanje hrane.

VAŽNA UPOZORENJA!

Izbegavajte ribanje oštrim predmetima i NE koristite abrazivna sredstva pri čišćenju.
NE koristite visoko koncentrovane rastvore koji služe za pripremu zimnice i sadrže konzervanse.
NE koristite posuđe u mikrotalasnoj pećnici.

ODRŽAVANJE

Iako je svaka posuda nakon završetka izrade izložena finalnom pranju u fabrici, i potpuno hemijski i mehanički čista, obavezno je pre prve upotrebe operite deterdžentom u toploj vodi, isperite i obrišite.
Održavanje je lako i jednostavno. Ukoliko dođe do zagorevanja, u posudu sipajte malo tople vode, ostavite da odstoji nekoliko minuta ili prokuvajte. Zagoreli sadržaj će se sam odlepiti, posle čega posudu operite sunđerom i deterdžentom za pranje posuđa. Fleke od krečnjaka ili plavo-bele od belančevina dovoljno je preći običnim voćnim sirćetom dok ne nestanu. Satinirane površine treba nakon ispiranja toplom vodom odmah obrisati kako bi posuda i dalje imala blistav izgled. Ako želite blistavo posuđe i posle mnogo godina, koristite sredstva za čišćenje INOX posuđa.
Ukoliko se pojave zlatno smeđe mrlje zbog upotrebe posuđa na vrlo visokim temperaturama (što nije preporučljivo), ovakve fleke se ne mogu otkloniti, međutim posuda ne menja svoju upotrebnu vrednost.
Prilikom pripreme hrane odaberite veličinu grejne ploče koja odgovara prečniku dna posude. Ukoliko koristite plinski štednjak, koristite najnižu toplotnu snagu i vodite računa da plamen ne prelazi dno posude.
Ako se dogodi da ispod poklopca izlazi para, smanjite dovod energije i nastavite proces pripremanja hrane na najnižem stepenu jačine grejnog tela.

Sve reklamacije koje su posledica nepoštovanja ovih uputstava su neopravdane.