VESTI

02.02.2024.

Tradicionalno dobar nastup na sajmu u Frankfurtu

Tradicionalno dobar nastup na sajmu u Frankfurtu

Metalac Posuđe tradicionalno je i ove godine učestvovalo na međunarodnom sajmu Ambiente u Frankfurtu od 26. do 30. januara. Skoro 5.000 izlagača imalo je priliku da svoju ponudu predstavi posetiocima iz celog sveta, a kojih je ove godine bilo oko 140.000. Pripremljeno je oko 40 linija emajliranog, inox i aluminijumskog posuđa.
Ambiente je jedan od najvećih međunarodnih sajmova robe široke potrošnje koji pokriva više robnih kategorija. U segmentu Dining, Ambiente je globalni lider u prezentovanju svetske ponude proizvoda za kuhinju i domaćinstvo, kao i za HoReCa segment. Metalac Posuđe je predstavilo oko 40 kolekcija emajliranog, inox i aluminijumskog posuđa. Dekore za emajlirano posuđe, kao i godinama unazad, kreirali su Metalčevi dizajneri, zatim dizajneri sa kojima Metalac ima višegodišnju uspešnu saradnju, kao i odabrani i nagrađeni na regionalnom Facebook konkursu, 11. po redu.
Sudeći po broju održanih razgovora i susreta, očekuje se da kontakti sa sajma dominantno opredele poslovne aranžmane u tekućoj godini.
Veliki optimizam ulivaju i posete kupaca sa kojima je Metalac radio u prošlosti. Kontakti su obnovljeni i u predstojećem periodu će biti poslate konkretne ponude. Očekujemo da će posebno biti dominantna tržišta u Rumuniji, Poljskoj, Španiji, Belgiji... Opšti utisak je da je sajam bio manje posećen u odnosu na prethodnu godinu, ali to nije uticalo na posetu štanda Metalac Posuđa, gde je gotovo sve vreme bilo posetilaca, kako kupaca, tako i dobavljača.- zaključuju iz Metalac Posuđa.


27.12.2023.

Više od milion evra u najslađu investiciju

Više od milion evra u najslađu investiciju

U nedelju, 24. decembra u amfiteatru Poslovnog centra Kompanije Metalac svečano su uručene čestitke bebama rođenim u ovoj godini. Kao podrška porodicama i podsticaj nataliteta, iz Fondacije Metalac uručeno je preko 50 čestitki ukupne vrednosti preko 100.000 evra. Od 2006. godine do sad, novorođenim bebama u velikoj Metalčevoj porodici uručeno je preko milion evra. Svečano uručenje ne predstavlja samo izraz radosti zbog dolaska novih članova Metalčeve porodice, već je i snažan pokazatelj društvene odgovornosti Kompanije, koja kroz ovakvo delovanje potvrđuje svoju posvećenost podršci zaposlenima i njihovim porodicama u ključnim trenucima života.
U 14 porodica stižu čestitke od po 3.000 evra za treće dete, dok će 26 porodica za svoje drugo dete dobiti po 2.000 evra. Sve više nam se pokazuje da najslađa investicija ima velikog značaja, imajući u vidu da je 18 parova dobilo svoje prvo dete. I ove godine, čestitke Fondacije Metalac osim za decu u Gronjem Milanovcu odlaze i u Čačak, Lazarevac, Veternik…
Ovogodišnje čestitke novim bebama uručili su direktor Metalac Posuđa Stojan Slović i generalna direktorka Radmila Trifunović. Od osnivanja Fondacije Metalac 2006. godine nagrađeno je preko 900 beba sa više od milion evra. Metalac ostaje dosledan ulaganju u natalitet i porodice svojih zaposlenih, dajući podršku mladim kadrovima, prevashodno ženama, kojima i ove godine poručuje da ne treba da strahuju za svoje radno mesto zato što su se ostvarile kao majke.


06.12.2023.

Radmila Trifunović poslovni lider za 2023. godinu po izboru PKS-a

Radmila Trifunović poslovni lider za 2023. godinu po izboru PKS-a

Pod rukovodstvom Radmile Trifunović Metalac je sa 96 miliona evra konsolidovanog prihoda i 4 miliona konsolidovane dobiti u 2019. godini, došao na 122 miliona prihoda i 6 miliona evra dobiti u 2022. Za to vreme otvoren je novi logistički centar, izgrađena solarna elektrana, razvijeni su digitalni i informacioni aspekti poslovanja uključujući i BI sistem, integrisana i proširena marketing funkcija, a nastavljene su i sve aktivnosti društveno odgovornog poslovanja po kojima je Kompanija poznata. Osavremenjavanje opereme i investicioni poduhvati od sredine 2020. do kraja 2023. godine iznosili su više od 17 miliona evra.
U utorak, 5. decembra, u Privrednoj komori Srbije, uručene su godišnje nagrade najuspešnijim i najboljim poslovnim liderima i kompanijama koje su ostvarile značajan poslovni uspeh. Nagradu ’’Poslovni lider 2023’’ generalnoj direktorki Kompanije Metalac uručio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.
Za samo tri i po godine mandata, koji je započeo u najtežim vremenima korone, Radmila Trifunović je kao generalni direktor Metalca postigla poštovanja vredne rezultate kako u poslovanju, tako i u stabilizaciji Kompanije u veoma teškim i izazovnim vremenima. Istovremeno se dosledno bavila podrškom i inovacijama, zadovoljstvom i motivacijom – stoji u obrazloženju povodom dodele.
Nagrade Privredne komore Srbije ustanovljene su 24. januara 1969. godine odlukom Skupštine, a dobitnici ovih tradicionalnih, prestižnih priznanja uvek su bili oni koji su se svojim radom, angažovanjem i rezultatima istakli kao najuspešniji i najbolji, odnosno oni koji su se nametnuli kao lideri i nosioci privrednog razvoja Srbije, navodi se u zvaničnom saopštenju PKS-a.
Pored generalne direktorke Metalca, nagrade su dobili i drugi privrednici koji su se istakli svojim radom i zalaganjem tokom prethodne godine.
Među brojnim privrednicima, dodeli je prisustvovao i predsednik Kompanije Metalac, Dragoljub Vukadinović.


27.10.2023.

PERSONALIZOVAN SET POSUĐA – jedinstven poklon za posebne prilike!

PERSONALIZOVAN SET POSUĐA – jedinstven poklon za posebne prilike!

U svetu bogatom izborom poklona za razne prilike, pronalaženje onog posebnog koji će zaista izraziti vašu pažnju i kreativnost može biti izazov. Ali sada postoji jedan proizvod koji donosi originalnost i funkcionalnost zajedno, čineći ga savršenim, unikatnim poklonom po kome će vas pamtiti – personalizovan set inox posuđa Kulinaria 3/1.
U srcu svake kuhinje, posuđe je oduvek bilo simbol okupljanja i ukusnih obroka, jer predstavlja mesto gde se pripremaju omiljeni recepti i dele trenuci sa porodicom i prijateljima. Sada, uz naše personalizovano posuđe, ovaj neophodni kuhinjski alat postaje i mesto gde možete ispisati poruku vašim dragim osobama. Čestitke, značajni datumi, raznovrsni simboli, šaljive poruke, daju vam mogućnost da sami kreirate jedinstveni set.

Personalizovan set inox posuđa Kulinaria 3/1 je idealan poklon za svaku vama posebnu priliku. Rođendani, venčanja, slave ili jubileji, porukom na šerpi ćete dati poseban, lični pečat vašem poklonu. Za svaku priliku lepu, odaberi unikatnu šerpu!


Kliknite ovde za detaljnije informacije i naručite personalizovani set.

18.10.2023.

UČENICI IZ VALONE U POSETI METALAC POSUĐU

Učenici iz Valone u poseti Metalac Posuđu

U sklopu projekta ’’Super škola’’ čiji je cilj razmena učenika u regionu Zapadnog balkana, učenici ETŠ ’’Knjaz Miloš’’ iz Gornjeg Milanovca ugostili su svoje vršnjake iz Valone. Pored mnogih aktivnosti koje su u planu za goste iz Albanije, našla se i poseta Kompaniji Metalac, tačnije Metalac Posuđu, a sve u duhu dugogodišnje saradnje koju imaju Ekonomsko trgovačka škola ’’Knjaz Miloš’’ i Kompanija Metalac. Tema ovog projekta je ’’Kuvanje za budućnost’’ – stoga je odabir domaćina bio i više nego adekvatan.
Učenike su dočekali predstavnici marketinga i Metalac Posuđa ispred poslovnog centra Kompanije. Nakon toga, gosti su se uputili u obilazak proizvodnih pogona. U jednočasovnom obilasku, imali su priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom najvećeg Metalčevog društva, odnosno mestima gde nastaje aluminijumsko, inoks i emajlirano posuđe – od sirovih materijala pa sve do finalnih proizvoda koji se nalaze u domovima širom sveta.
Nakon obilaska fabrike, gosti su imali priliku da obiđu i Metalčev shoow room, gde su upoznati sa većinom proizvoda koje nude Metalčeva proizvodna društva. Uz osveženje i zakusku, sumirani su utisci, koji su i više nego pozitivni na obe strane.


06.03.2023.

METALAC POSUĐE U ČIKAGU

Metalac Posudje u Čikagu

Metalac Posuđe predstaviće svoje proizvode na The Inspired Home Show u Čikagu. Pripremljen je veliki broj linija emajliranog, inox i aluminijumskog posuđa. Kao i na sajmu u Frankfurtu, poseban izazov predstavljaju izuzetno atraktivni dekori za emajlirano posuđe, odabranih i nagrađenih autora na tradicionalnom, regionalnom facebook konkursu, kao i autora sa kojima Metalac ima dugogodišnju saradnju. The Inspired Home Show je najveći sajam potrebnih kućnih proizvoda u Severnoj Americi, i trajaće od 4. do 7. marta. Svake godine više od 52.000 profesionalaca dolazi iz 130 zemalja u Čikago kako bi predstavili i otkrili nove proizvode i trendove.


02.02.2023.

METALAC POSUĐE NA SAJMU U FRANKFURTU

sajam Ambiente

Nakon dve godine u kojima je svoju sajamsku ponudu predstavljao virtuelno u digitalnom formatu, Metalac Posuđe se vraća na frankfurtski sajam na kome nastupa preko 30 godina. Pripremljeno je 40 linija emajliranog, inox i aluminijumskog posuđa. Poseban izazov ove godine predstavljaju izuzetno atraktivni dekori za emajlirano posuđe, odabranih i nagrađenih autora na tradicionalnom, regionalnom facebook konkursu, kao i autora sa kojima Metalac ima dugogodišnju saradnju. Sajam Ambiente u Frankfurtu počinje u petak 3. i traje do 7. februara. Sudeći po broju dogovorenih razgovora i susreta, očekuje se da kontakti na ovom sajmu dominantno opredele poslovne aranžmane za 2023. pa čak i 2024.  godinu. Inače, samo mesec dana kasnije, naš poznati brend  će se predstaviti i na sajmu u Čikagu.
Ambiente je jedan od najvećih međunarodnih sajmova robe široke potrošnje koji pokriva više segmenata.  U segmentu Dining, Ambiente je globalni lider u prezentovanju svetske ponude proizvoda za kuhinju i domaćninstvo i važno tržište za HoReCa sektor.


02.06.2022.

KAJA IZ GASTRONOMADA MEĐU RADNICIMA POGONA METALAC POSUĐA


U sklopu višegodišnje, uspešne saradnje, ekipa Gastronomada je poslednjeg dana maja još jednom posetila Kompaniju Metalac. Za voditeljku Katarinu Petrović , popularnu Kaju, koja u posuđu Metalac priprema gastronomske đakonije u veoma gledanom serijalu, ovo je ipak bila prva prilika da isprati ceo proces nastajanja jedne šerpe, džezve ili tiganja. Čak nije odolela izazovu da i sama proba kako se nanose dekor preslikači pre odlaska u peć gde pod temperaturom od više stotina stepeni prelaze u nezaboravne dekore po kojima je Metalac poznat već više od 60 godina. Njeno zadovoljstvo je bilo utoliko veće jer se radi o novoj liniji Juicy&Tasty koju i sama uveliko koristi u serijalu.

Raspoloženje voditeljke ’’Gastronomada’’, prenelo se i na zaposlene u fabrici koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa gošćom, i saznaju dosta toga o onome što se ne vidi na malim ekranima. Osim proizvodnih pogona, gosti su posetili Metalčev Show Room, gde su razgledali nove kolekcije posuđa koje će koristiti u narednom periodu. Izuzetna saradnja koju Metalac na projektu Gastronomad ima od samog početka 2010. godine, istaknuta je i ovog puta u razgovoru sa direktorom Metalac posuđa Stojanom Slovićem.


22.05.2022.

Metalac i Konstrakta uručili NURDOR-u 2,5 miliona dinara donacije

UJEDINJENI U MISIJI DA NAM DECA BUDU ZDRAVA


Vredelo je. Ujedinjeni ka najvažnijem cilju „da nam deca budu zdrava“ – Zaposleni i volonteri NURDOR-a, Konstrakta i Metalčev tim

Novčana sredstva, prikupljena prodajom limitirane serije popularnih setova lavora i bokala, biće namenjena izgradnji Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, tokom lečenja, boraviti deca obolela od raka sa svojim roditeljima

- Naš cilj se ostvario. Danas smo i zvanično, sa Konstraktom, uručili novac NURDOR-u. Jer deca moraju biti zdrava! – objavljeno je na društvenim mrežama Kompanije Metalac.

- NURDOR može računati na pomoć i podršku Fondacije Metalac i u narednim aktivnostima, jer posvećnost i trud zaposlenih i volontera NURDOR-a zaslužuju veliku pažnju i poštovanje. Zajedno malim koracima do velikih dela jer deca moraju biti zdrava! – izjavio je nakon susreta sa zaposlenima i volonterima Nurdora, predsednik Upravnog odbora Fondacije Metalac i direktor Metalac Posuđa, Stojan Slović, koji je zajedno sa Anom Đurić Konstraktom, zvanično uručio donaciju predsednici NURDOR-a Joland Korori.

Podsećamo, još pred finale Evrovizije, na društvenim mrežama Kompanije Metalac, objavljeno je da je prodat poslednji od 500 setova lavora i bokala iz limitirane serije, koje je Kompanija, u saradnji sa Konstraktom, proizvela vođena misijom ’’Da nam deca budu zdrava’’. Susret u Beogradu uverio je i Konstraktu i Metalčev tim u napore i postignuća NURDOR-a u nameri da se deci i roditeljima olakša prolazak kroz bolna iskušenja.


17.05.2022.

LAVOR I BOKAL PRERASLI U 2,5 MILIONA DINARA ZA DECU OBOLELU OD RAKA

Upravo pred finale za pesmu Evrovizije i izuzetan plasman naše predstavnice Konstrakte, u subotu, 14. maja 2022. godine, na društvenim mrežama Kompanije Metalac objavljeno je da je prodato svih 500 setova emajliranih lavora i bokala i time prikupljeno planiranih 2,5 miliona dinara za decu obolelu od najteže bolesti. Time su Metalac i Konstrakta ispunili svoj humanitarni cilj. Naime, sredstva će preko Fondacije Metalac biti donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a sudeći prema tvitu jedne od zaposlenih u NURDOR-u, skoro 20 hiljada evra će biti namenjeno izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, za vreme lečenja, boraviti deca obolela od raka, iz cele Srbije.

Fokus domaće javnosti, u prethodnih nekoliko nedelja, bio je ispunjen ključnim rečima poput: Umetnica, lavor, bokal, jedna domaća kompanija, pesma, takmičenje, akcija. Epilog? – 2.5 miliona dinara za pomoć Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Uoči finala takmičenja za pesmu Evrovizije prodat je poslednji, petstoti set koji je Kompanija Metalac u saradnji sa Konstraktom osmislila i time zaokružila nesvakidašnji spoj jedne umetnice i proizvođača posuđa, na najlepši mogući način. Konstrakta je, iskrenim i nesvakidašnjim nastupom na takmičenju zauzela visoku petu poziciju, ali ono što evrovizijska javnost verovatno ne zna, to je da je Ana Đurić, u saradnji sa Kompanijom Metalac, zauzela prvo mesto u srcima svih mališana koji se bore sa najtežom bolešću. Humanitarni epilog jedne priče o lavoru i bokalu, umetnici i proizvođaču posuđa, je ono što će svakako ostati zabeleženo kada se budu sumirali svi utisci koji su okupirali javnost prethodnih dana, samim tim i ’’eksplozija’’ komunikacije na društvenim mrežama, koja će se svakako jednog dana posmatrati kao sociološki fenomen.

Preuzimanje setova kupljenih u pretprodaji biće moguće od 25. maja u izabranom maloprodajnom objektu. Kontakt centar Kompanije će putem telefona ili e-maila obavestiti kupce kada set bude dostupan u prodavnici Metalac Marketa koju su odabrali prilikom naručivanja. Metalac i Ana Đurić Konstrakta se zahvaljuju svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji uz poruku koja je svevremena: ’’Da nam deca budu zdrava!’’.


22.02.2022.

POSUĐE METALAC NA SAJMU Adriatic Gastro Show

Najveća HORECA sajamska manifestacija u regionu Adriatic Gastro Show okupiće od 23. do 26. februara u Spaladium areni u Splitu značajne aktere u gastronomiji, vinarstvu, turizmu, kao i firme iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora.

Kao firma koja tradicionalno izvozi svoje proizvode u preko 25 zemalja širom sveta, Metalac će ovu priliku iskoristiti da svoju ponudu predstavi stalnim ali i poptencijalnim novim partnerima, posebno se fokusirajući na linije ’’Professional’’ i ’’Gastro program’’. Na štandu broj 45, zainteresovane će primiti predstavnici preduzeća Metalac homemarket iz Zagreba i Metalac posuđe iz Gornjeg Milanovca.


04.01.2020

Metalac na Ambiente Show 2020 u Frankfurtu, najznačajnijem svetskom sajmu robe široke potrošnje

Posetite nas od 7. do 11. februara na štandu H73 u hali 3.0.
Premijerno ćemo predstaviti više od 20 novih kolekcija emajliranog posuđa, od kojih veliki broj čine nagradjeni radovi na sedmom ”Facebook” konkursu, kao i dekori dizajnera sa kojima Metalac ima višegodišnju saradnju.
Pored raznovrsnih linija posuđa, od klasičnih emajliranih, do savremenih aluminijumskih izrađenih u skladu sa najnovijim proizvodnim trendovima, biće predstavljene i ekskluzivne linije namenjene HORECA segmentu. Očekuje se da će najznačajnija svetska izložba robe široke potrošnje imati oko 4.500 izlagača iz 90 zemalja i 136.000 posetilaca iz preko 160 zemalja sveta.

2020. OBEĆAVA!

17.05.2019

Posuđe Metalac još jednom prvi izbor potrošača

Priznanje "Moj izbor", koje se dobija isključivo glasovima potrošača, još jednom je u kategoriji Sve za kuću uručeno generalnom direktoru Metalca Aleksandru Markoviću u svečanoj sali skupštine grada Beograda. To je šesti put da je Metalac u ovoj akciji među najboljima, zajedno sa brendovima u različitim kategorijama, kao što su: Moja kravica, Plazma, Exit, Nektar, Dijamant, Zlatiborac, Knjaz Miloš, i Smoki. U takmičenju za izbor, po glasovima potrošača, u organizaciji "Moja Srbija" grada Beograda i uz podršku potpredsednice vlade Zorane Mihajlović, ove godine je bilo 930 proizvoda i brendova u 27 kategorija. Apsolutni pobednici ponovo su Plazma keks za najomiljeniji proizvod i Imlek kao najomiljeniji proizvođač.

29.05.2018

Metalac posuđe prvi put na PLMA'S 2018 - Amsterdam

Svoj prvi nastupa na sajmu u Amsterdamu 29. i 30 maja 2018. Metalac Posuđe koristi da predstavi linije emajliranog posuđa koje se rade na automatu u raznim bojama i dekorima kao i non-stick posuđe - teflon na čeliku. Metalac izlaže na štandu N-3535, RAI Park Complex / Hall 8.

Sajam u Amsterdamu je najveći sajam privatnih robnih marki (PL) u svetu. Izlagači su proizvođači isključivo PL proizvoda kao i oni koji osim ssopstvenih renomiranih brendova imaju i proizvodnju PL proizvoda za ključne kupce, što je slučaj i sa Metalac posuđem. Inače na sajmu “World Private Label” U AMSTERDAMU u 12 hala svake godine izlaže 2.400 proizvođača iz 70 država sveta. Mahom su proizvođači iz Evrope što dodatno doprinosi atraktivnosti sajma koji je zanimljiv za ritejlere širom sveta.

01.03.2018

Metalac posuđe na Međunarodnom sajmu GAST u Splitu

Linije posuđa Metalac namenjene profesionalcima, biće predstavljene na 23. međunarodnom sajmu GAST u Splitu od 28. februara do 03. marta 2018. godine, na štandu 29, u glavnoj dvorani Spaladium arene. Na Metalčevom štandu biće predstavljene linije emajliranog posuđa (Gastro serving, Masiv i Klasika veće litraže), inox Professional i linija aluminijumskog posuđa Professional sa ojačanim troslojnim premazom. Dve linije su razvijane sa ciljem da zadovolje potrebe i zahteve u HORECA segmentu, ali su podjednako pogodne i za svako domaćinstvo.

Za sve narudžbine zaključene u toku trajanja sajma GAST 2018., a koje se odnose na izložene linije, Metalac posuđe odobrava 10% promotivnog popusta.

28.02.2018

POSUĐU METALAC JOŠ JEDNO PRIZNANJE POTROŠAČA

„Metalac posuđe“ je četvrti put pobednik kategorije „Sve za kuću“ po izboru potrošača.  Priznanje 27. februra u Skupštini grada Beograda, Aleksandru Markoviću direktoru „Metalac posuđa“ uručio Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda. Metalac se našao i medju tri najbolja proizvođača, zajedno sa Imlekom i Nestle Adriatikom, koji je ukupni pobednik, dok je ukupni pobednik u svim kategorijama brendova keks plazma.

– Srbija je onoliko snažna i koliko su jake njene kompanije. Mnoge od njih su prisutne u svetu. Hvala što imate viziju i što razmišljte ne samo o svojoj budućnosti, već i o budućnosti Srbije. Vi najbolje znate koliko je godina potrebno da se izgradi brend, da kada kažem keks mislim na Plazmu, a kada kažem šerpa mislim na Metalac - rekla je Zorana Mihajlović, istakavši da svi nagradjeni zapošljavaju 40.000 radnika, da ostvaruju prihod od preko dve i po milijarde evra, te da njihov kapital vredi koliko dva Koridora 10.

Zahvaljujući se na nagradi Aleksandar Marković, direktor "Metalac posudja" je samo podsetio:  „Metalac Uskoro puni 60 godina, i nema dileme da smo dobro naučili kako da radimo posao“.

Dodela priznanja „Moj izbor“ se organizuje osmi put u okviru kampanje „Srbija ima kvalitet“, koju sprovodi udruženje „Moja Srbija“, ove godine uz ministra podršku Zorane Mihailović i Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji. Ove godine u konkurenciji za nagradu se našlo 780 domaćih proizvoda i brendova od kojih je 149 bilo predmet terenskog istraživanja u 10 gradova Srbije.

08.02.2018

METALAC NA SAJMU AMBIENTE U FRANKFURTU 35. PUT

Posetite nas od 09. do 15. februara 2018. na štandu 3.0 H73

Na Metalčevom štandu predstavićemo postavku sa više od 40 setova i 22 nova dekora, od kojih veliki broj čine nagradjeni radovi na petom ”Facebook” konkursu, kao i dekori dizajnera sa kojima Metalac ima saradnju više godina, poput Sanje Dević, Dzenana Hajrović, „STUDIOLAV“-a i drugih.

Pored raznovrsnih linija posuđa, od klasičnih emajliranih, do savremenih aluminijumskih izrađenih u skladu sa najnovijim proizvodnim trendovima, biće predstavljene ekskluzivne linije namenjene HORECA korisnicima.

Očekuje se da će najznačajnija svetska izložba robe široke potrošnje imati oko 4.700 izlagača iz 90 zemalja i 145.000 posetilaca iz čak 160 zemalja sveta.

Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388