VESTI

02.06.2022.

KAJA IZ GASTRONOMADA MEĐU RADNICIMA POGONA METALAC POSUĐA


U sklopu višegodišnje, uspešne saradnje, ekipa Gastronomada je poslednjeg dana maja još jednom posetila Kompaniju Metalac. Za voditeljku Katarinu Petrović , popularnu Kaju, koja u posuđu Metalac priprema gastronomske đakonije u veoma gledanom serijalu, ovo je ipak bila prva prilika da isprati ceo proces nastajanja jedne šerpe, džezve ili tiganja. Čak nije odolela izazovu da i sama proba kako se nanose dekor preslikači pre odlaska u peć gde pod temperaturom od više stotina stepeni prelaze u nezaboravne dekore po kojima je Metalac poznat već više od 60 godina. Njeno zadovoljstvo je bilo utoliko veće jer se radi o novoj liniji Juicy&Tasty koju i sama uveliko koristi u serijalu.

Raspoloženje voditeljke ’’Gastronomada’’, prenelo se i na zaposlene u fabrici koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa gošćom, i saznaju dosta toga o onome što se ne vidi na malim ekranima. Osim proizvodnih pogona, gosti su posetili Metalčev Show Room, gde su razgledali nove kolekcije posuđa koje će koristiti u narednom periodu. Izuzetna saradnja koju Metalac na projektu Gastronomad ima od samog početka 2010. godine, istaknuta je i ovog puta u razgovoru sa direktorom Metalac posuđa Stojanom Slovićem.


22.05.2022.

Metalac i Konstrakta uručili NURDOR-u 2,5 miliona dinara donacije

UJEDINJENI U MISIJI DA NAM DECA BUDU ZDRAVA


Vredelo je. Ujedinjeni ka najvažnijem cilju „da nam deca budu zdrava“ – Zaposleni i volonteri NURDOR-a, Konstrakta i Metalčev tim

Novčana sredstva, prikupljena prodajom limitirane serije popularnih setova lavora i bokala, biće namenjena izgradnji Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, tokom lečenja, boraviti deca obolela od raka sa svojim roditeljima

- Naš cilj se ostvario. Danas smo i zvanično, sa Konstraktom, uručili novac NURDOR-u. Jer deca moraju biti zdrava! – objavljeno je na društvenim mrežama Kompanije Metalac.

- NURDOR može računati na pomoć i podršku Fondacije Metalac i u narednim aktivnostima, jer posvećnost i trud zaposlenih i volontera NURDOR-a zaslužuju veliku pažnju i poštovanje. Zajedno malim koracima do velikih dela jer deca moraju biti zdrava! – izjavio je nakon susreta sa zaposlenima i volonterima Nurdora, predsednik Upravnog odbora Fondacije Metalac i direktor Metalac Posuđa, Stojan Slović, koji je zajedno sa Anom Đurić Konstraktom, zvanično uručio donaciju predsednici NURDOR-a Joland Korori.

Podsećamo, još pred finale Evrovizije, na društvenim mrežama Kompanije Metalac, objavljeno je da je prodat poslednji od 500 setova lavora i bokala iz limitirane serije, koje je Kompanija, u saradnji sa Konstraktom, proizvela vođena misijom ’’Da nam deca budu zdrava’’. Susret u Beogradu uverio je i Konstraktu i Metalčev tim u napore i postignuća NURDOR-a u nameri da se deci i roditeljima olakša prolazak kroz bolna iskušenja.


17.05.2022.

LAVOR I BOKAL PRERASLI U 2,5 MILIONA DINARA ZA DECU OBOLELU OD RAKA

Upravo pred finale za pesmu Evrovizije i izuzetan plasman naše predstavnice Konstrakte, u subotu, 14. maja 2022. godine, na društvenim mrežama Kompanije Metalac objavljeno je da je prodato svih 500 setova emajliranih lavora i bokala i time prikupljeno planiranih 2,5 miliona dinara za decu obolelu od najteže bolesti. Time su Metalac i Konstrakta ispunili svoj humanitarni cilj. Naime, sredstva će preko Fondacije Metalac biti donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), a sudeći prema tvitu jedne od zaposlenih u NURDOR-u, skoro 20 hiljada evra će biti namenjeno izgradnji nove Roditeljske kuće u Beogradu, u kojoj će, za vreme lečenja, boraviti deca obolela od raka, iz cele Srbije.

Fokus domaće javnosti, u prethodnih nekoliko nedelja, bio je ispunjen ključnim rečima poput: Umetnica, lavor, bokal, jedna domaća kompanija, pesma, takmičenje, akcija. Epilog? – 2.5 miliona dinara za pomoć Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Uoči finala takmičenja za pesmu Evrovizije prodat je poslednji, petstoti set koji je Kompanija Metalac u saradnji sa Konstraktom osmislila i time zaokružila nesvakidašnji spoj jedne umetnice i proizvođača posuđa, na najlepši mogući način. Konstrakta je, iskrenim i nesvakidašnjim nastupom na takmičenju zauzela visoku petu poziciju, ali ono što evrovizijska javnost verovatno ne zna, to je da je Ana Đurić, u saradnji sa Kompanijom Metalac, zauzela prvo mesto u srcima svih mališana koji se bore sa najtežom bolešću. Humanitarni epilog jedne priče o lavoru i bokalu, umetnici i proizvođaču posuđa, je ono što će svakako ostati zabeleženo kada se budu sumirali svi utisci koji su okupirali javnost prethodnih dana, samim tim i ’’eksplozija’’ komunikacije na društvenim mrežama, koja će se svakako jednog dana posmatrati kao sociološki fenomen.

Preuzimanje setova kupljenih u pretprodaji biće moguće od 25. maja u izabranom maloprodajnom objektu. Kontakt centar Kompanije će putem telefona ili e-maila obavestiti kupce kada set bude dostupan u prodavnici Metalac Marketa koju su odabrali prilikom naručivanja. Metalac i Ana Đurić Konstrakta se zahvaljuju svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji uz poruku koja je svevremena: ’’Da nam deca budu zdrava!’’.


22.02.2022.

POSUĐE METALAC NA SAJMU Adriatic Gastro Show

Najveća HORECA sajamska manifestacija u regionu Adriatic Gastro Show okupiće od 23. do 26. februara u Spaladium areni u Splitu značajne aktere u gastronomiji, vinarstvu, turizmu, kao i firme iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora.

Kao firma koja tradicionalno izvozi svoje proizvode u preko 25 zemalja širom sveta, Metalac će ovu priliku iskoristiti da svoju ponudu predstavi stalnim ali i poptencijalnim novim partnerima, posebno se fokusirajući na linije ’’Professional’’ i ’’Gastro program’’. Na štandu broj 45, zainteresovane će primiti predstavnici preduzeća Metalac homemarket iz Zagreba i Metalac posuđe iz Gornjeg Milanovca.


Kontaktirajte nas

Kneza Aleksandra 212, Gornji Milanovac, Srbija

Prodaja: +381 32 770 318, +381 32 770 324, +381 32 770 386
Izvoz: +381 32 770 301, +381 32 770 319, +381 32 770 389
Nabavka: +381 32 770 325, +381 32 770 388